orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie

Wat houdt het in

Onze orthopedische revalidatie is gebaseerd op Performance Stability, een therapeutische benadering gericht op het in balans brengen van diverse belangrijke componenten in het lichaam. Onze Performance Stability Test- en Trainingsmethode is een preventieve test die zich richt op het identificeren van zwakke schakels in de motoriek. Door een uitgebreide analyse van de motoriek te maken, zoeken we naar de zwakste gewrichten, pezen en spieren, die vaak de oorzaak zijn van terugkerende klachten. Performance Stability is essentieel voor zowel cliënten als sporters om op een verantwoorde manier met training om te gaan, en wordt altijd toegepast vóór het vaststellen van medische trainingsprogramma’s.

Medische trainingstherapie is een actieve therapie gericht op het herstel van de functie van het bewegingsapparaat en vormt een essentieel onderdeel van de behandeling. Deze behandeling omvat voornamelijk een specifiek trainingsprogramma in onze oefenruimte en wordt doorgaans uitgevoerd na een behandeling in één van onze behandelkamers.

 

Bij McCormick en Gruijs stellen we een op maat gemaakt revalidatieprogramma voor u samen, gericht op het verbeteren van uw fysieke conditie. Tijdens de medische trainingstherapie werkt u individueel in onze trainingszaal aan uw herstel, onder begeleiding en met gebruik van onze apparatuur. Zodra u bekend bent met alle oefeningen, kunt u tegelijkertijd met andere mensen gaan trainen. We houden regelmatig controle over uw voortgang. Tijdens de medische trainingstherapie heeft u eigenlijk veel controle en regie over uw eigen behandeling. Uw motivatie en inzet spelen een belangrijke rol bij het behalen van succes.